יש לכם אתר סחר (E-commerce) או אתר תדמית שמקדם את המכירות, החשיפה והמוניטין של העסק?
סביר להניח שאתם מכירים את המושג SEO (Search Engine Optimization), שמתייחס לפעולות שאתם עושים כדי לשפר את המיקום שלכם בגוגל, או במנועי חיפוש בכלל.
חשוב לא פחות להכיר גם את CRO – Conversion Rate Optimization.
בעברית, CRO הוא “שיפור יחס המרה”. זהו בעצם שם כולל לפעולות שאנחנו עושים כדי להגדיל את אחוז המבקרים באתר לקוחות משלמים.
ביקור של גולשים באתר הוא מצוין, אבל הוא רק שלב בדרך. המטרה שלכם היא שהמבקרים ירכשו את המוצר או השירות שלכם, או יבצעו פעולה אחרת, כמו למשל רישום למועדון לקוחות, הורדת קובץ מסוים או אפליקציה וכיו”ב.
למעשה, פעולות SEO עוזרות לאתר שלכם להצליח מול אלגוריתמים ומנועי חיפוש, ופעולות CRO עוזרות לכם להצליח מול המבקרים האנושיים שלכם.
נתחיל בלשאול: מהו יחס ההמרה שלכם?
אם אתם אוספים נתונים בסיסיים על האתר, קל לבדוק את יחס ההמרה: מתוך סך המבקרים באתר בתקופה מסוימת, כמה ביצעו את הפעולה הרצויה? לשם הדוגמה, נניח שהאתר שלכם הוא עמוד נחיתה בו אתם מוכרים אונליין מוצר מסוים. ההמרה המבוקשת, היא המרה של מבקרים ללקוחות שרכשו את המוצר. אם החודש, למשל, ביקרו בעמוד שלכם 1,000 גולשים, ומתוכם 10 רכשו את המוצר, יחס ההמרה שלכם הוא 1%.
החישוב המתמטי פשוט: 10/1,000 = 1%.
אז מה גרם ל – 99% מהמבקרים לוותר על המוצר שלכם? יתכן שעבור חלקם, המוצר לא רלוונטי. בנושא זה יש לטפל בהיבט של SEO, וגם במודעות הממומנות (אם יש). זאת, כדי להביא אל האתר שלכם מבקרים רלוונטיים, ולא אחרים.
עם זאת, חלק מהגולשים שוויתרו על המוצר שלכם ונטשו את האתר מבלי לרכוש, הם כן חלק מקהל היעד שלכם. את יחס ההמרה שעומד על 1%, אפשר לשפר! איך? אתם כבר יודעים: בתהליך CRO, מיטוב יחס ההמרה.
אז מה עושים כדי לשפר את יחס ההמרה ולגרום ליותר מבקרים, לבצע את הפעולה שאתם רוצים מהם?
יש מספר היבטים שחשוב לשים אליהם לב, כדי לשמור על יחס המרה מיטבי, ולשפר אותו כל הזמן:
הקפידו להדגיש את היתרון היחסי שלכם. אתם זולים מהמתחרים? מציעים חבילת שירות יוצאת דופן? מוצר עם תכונות ייחודיות? הקפידו להבהיר את היתרון שלכם כבר בראש האתר, ולחזור עליו.
אל תתפשרו על חוויית משתמש! אתר עם טעינה איטית, תוכן לא ברור מספיק או לחצנים נסתרים שצריך לחפש אותם, יפגעו ביחס ההמרה שלכם. גם תהליך רכישה שנפסק באמצע בשל דרישת הרשמה לאתר, או באגים שונים, יתבטא ביחס המרה נמוך יותר.
על מנת שהמבקרים שלכם ירצו לקבל מכם משהו, ודאי לרכוש, תחושת הבטחון שלהם היא קריטית. חשוב לאפיין ולעצב את האתר בצורה מוקפדת, שמשדרת למבקרים שהשקעתם רצינות ותשומת לב. האתר יכול להיות צבעוני ומיוחד, אבל אם יהיו בו בלגן ושגיאות, יחס ההמרה שלכם יפגע. עוד נקודה חשובה בנושא תחושת הבטחון, היא אזור התשלום. חשוב להבהיר ולהדגיש שהרכישה היא מאובטחת, ולעצב את אזור הרכישה באופן מרגיע ואמין.
הנעה לפעולה ותמריצים הם דחיפה משמעותית. מומלץ לסיים כל יחידה של תוכן באתר, בהזמנה לביצוע פעולה, כמו “הורידו עכשיו”, או “הוסיפו לסל הקניות”. תמריצים יכולים להיות למשל תקופת התנסות חינם, הנחה זמנית, מבצעי השקה וכיו”ב.
בשלב ראשון, חשוב להגדיר היטב את הפעולה הרצויה. מה אתם רוצים שהמבקרים באתר או בעמוד שלכם יעשו? ירשמו למועדון הלקוחות? יורידו גרסת התנסות? ישאירו פרטים ליצירת קשר? יבצעו רכישה?
לאחר מכן, חשוב לוודא שאתם אוספים נתוני אמת ועוקבים אחריהם: כמה מבקרים נכנסים לאתר שלכם וכמה מתוכם מבצעים את הפעולה הרצויה? זהו יחס ההמרה. הקפידו לתעד את יחס ההמרה שלכם כדי שתוכלו להעריך את המגמה שלו על פני הזמן, ואת התגובה שלו לשינויים שתערכו באתר.
בשלב הבא, אפשר להיעזר בקבוצת ביקורת (אפילו בחברים או בני משפחה שנמנים על קהל היעד). בקשו מאנשים לבקר באתר ולחוות דעה עליו. האם הם מבינים מה האתר מציע? האם קל להם לשוטט בו? האם הם נתקלו בבעיות, בקשיים או במשהו שגרם להם אי נוחות? נסו לשפר את האתר שלכם בהתאם להמלצות, ולעקרונות שמנינו בסעיף הקודם. זכרו: בהירות, מהירות, שימוש ידידותי ותחושת ביטחון, יעלו אתכם על דרך המלך ליחס המרה מיטבי.
חזרו על התהליך באופן קבוע!
תהליך CRO מוצלח, יאפשר לכם להפיק מהאתר שלכם יותר, בכל פרמטר: שביעות רצון של המבקרים, חשיפה, מכירות ורווחים. התמדה בתהליך CRO תבטיח שהאתר שלכם יעשה עבורכם עבודה טובה יותר ויותר, וישפר את הביצועים העסקיים שלכם.
יש לכם שאלות בנושא CRO – שיפור יחס ההמרה באתר שלכם? צרו קשר ונשמח להכיר, להקשיב ולייעץ בנושא השיווק הדיגיטלי הנכון לעסק שלכם.
זמן קריאה: 22דקותעסקים ומיזמים רבים, בשלב כזה או אחר, מגיעים למסקנה שהם זקוקים לאתר אינטרנט. לעתים מדובר בבלוג שנועד לקדם את העסק או המיזם, ולעתים מדובר באתר
זמן קריאה: 8דקותהמדריך המלא לקניית אחסון, הוא חלק מסדרת מאמרים בנושא בניית אתרים, בהם גם המדריך המלא לבניית אתרים בפלטפורמת וורדפרס (WordPress) וגם המדריך המלא לקניית דומיין. הפעם,
זמן קריאה: 7דקותהמדריך המלא לקניית דומיין, הוא חלק מסדרת מאמרים המתפרסמים באתר שלנו, בהם גם המדריך המלא לבניית אתרי וורדפרס (WordPress). הפעם, כתבנו מדריך לקניית דומיין כדי להשיב
זמן קריאה: 6דקותלהתעורר בבוקר בשעה מוקדמת, לנסוע לעבודה, לחכות בפקקים, להגיע למשרד ולהתחיל לענות למיילים עד שעות הערב. מה אם הייתם יכולים להחליף את השגרה שלכם באפשרות
זמן קריאה: 5דקותהמושג Funnel, או בעברית ״משפך שיווקי״ (Funnel marketing), הוא התהליך שהגולש עובר מרגע החשיפה הראשונית למוצר או לשירות מסויים ועד שלב הרכישה. לעיתים, התהליך נמשך