פלטפורמות לבניית אתרים הן הפתרון המושלם לאנשים ועסקים קטנים לפתיחת אתר מבלי הצורך לשכור את שירותיו של מפתח. הבעיה היא שמציאת הפלטפורמה המושלמת בשבילכם עלולה להיות משימה מבלבלת לעיתים. ישנם המון אתרים שעוזרים לכם לבנות אתרים כמו Wix, Shopify, BoldGrid ועוד.
אין ספק ש- WordPress.org עומד בכמה רמות מעל כולם. פלטפורמת הקוד הפתוח מאפשרת כמות עצומה של תוספים שיעזרו לכם להגיע ליעדים שרציתם ותוכלו למעשה לבנות איזה אתר שאתם רק רוצים בקלות יחסית.
מה אתם צריכים לקחת בחשבון כשאתם בונים אתר?
אנחנו ממליצים שתכתבו מה בדיוק אתם רוצים לעשות עם האתר שלכם, מה הן המטרות שלכם ואילו מאפיינים הייתם רוצים לראות שם.
לדוגמה, אתם יכולים לכתוב דברים כמו: בלוג, גלריית תמונות, חנות אינטרנטית, מערכת לשמירת מקום, טפסי יצירת קשר וכדומה.
אם אתם לא בטוחים מה אתם רוצים בדיוק, תשאבו השראה מאתרים של המתחרים שלכם.
רוב הפלטפורמות לבניית אתרים מציעות ממשק שבו אתם יכולים למקם בקלות את האלמנטים שלכם. אתם יכולים לנצל את הגרסאות הראשוניות החינמיות המגיעות ב- wordpress.org כדי לבדוק את הפלטפורמה למשל.
לאחר מכן, תצטרכו לבדוק את פוטנציאל הצמיחה. האם תוסיפו עדכונים באופן קבוע לאתר? אתם צריכים בלוג? תמכרו יותר מוצרים באתר בעתיד?
ב-WordPress למשל אתם יכולים לנהל את הצרכים של העסק שלכם במדיה והוא גדל.
עכשיו נצלול עמוק יותר לתוך WordPress.org ונראה מה היתרונות והחסרונות של הפלטפורמה.
פלטפורמט בניית אתרים עם WordPress.org
הפלטפורמה הפופולרית ביותר בעולם שאחראית ליותר מ-28% מהאתרים בעולם.
הערה: יש שתי גרסאות ל-WordPress. WordPress.org הינה פלטפורמה שבה האחסון הוא באחראיות המשתמש ו-WordPress.com. קראו את ההשוואה שלנו WordPress.org – WordPress.com.
WordPress.org למעשה הפלטפורמה הטובה ביותר לבניית אתרים תודות לפופולריות, מאפיינים חזקים, אפשרויות הצמיחה ונוחות השימוש.
הפלטפורמה הזו היא חינמית ובעלת קוד פתוח (מה זה אומר קוד פתוח?). זה אומר שיש לכם שליטה מלאה על האתר בהשוואה לכל פלטפורמה אחרת לבניית אתרים.
בשונה מבוני אתרים אחרים, אתם תצטרכו חשבון אחסון ולמעשה לאחסן בעצמכם את האתר (זה הרבה יותר פשוט משזה נשמע).
יתרונות לפלפורמה
וורדפרס נותן לכם שליטה מלאה על כל דבר באתר שלכם. אפשר לבנות אותו שיתפקד איך שאתם רוצים. לדוגמה: חנות אינטרנטית, פורומים קהילתיים, רשת חברתית, אתר מנויים ועוד.
ישנן אלפי ערכות נושא מוכנות מראש שאתם יכולים להשתמש בהן לעיצוב האתר שלכם. ישנם גם בונים קלים מאוד לשימוש כמו Beaver Builder ו- Elementor המאפשרים לכם לבנות בפשטות את המערך של האתר שלכם.
בנוסף, תקבלו גישה למעל 50,000 תוספים חינמיים לוורדפרס. למעשה אפליקציות המאפשרות לכם להוסיף מאפיינים חדשים ופונקציונליות לאתר שלכם.
וורדפרס מתורגם לעשרות שפות ואפשר להשתמש בפלטפורמה ליצירת אתרים בכמה שפות בקלות מאוד.
חסרונות הפלטפורמה
אתם תאלצו לנהל את האתר שלכם, מה שאומר שתצטרכו להכיר וללמוד את המערכת. הלמידה עצמה היא בהחלט משהו שאתם יכולים לכבוש למרות שהיא עלולה להרגיש מעט קשה בהתחלה.
תצטרכו גם לשים לב לעדכונים, תוספים חדשים ויצירת גיבויים.
אבל גם בתוך החסרון הזה שוכן יתרון רציני – אתם תהיו אחראיים על כל מה שקורה אצלכם באתר, כמה שתשקיעו בו, ככה הוא ייתן לכם בחזרה וכל הכוח יהיה בידיים שלכם.
מחיר שימוש בפלטפורמה
WordPress כאמור הוא חינמי לשימוש, אבל תצטרכו דומיין ופתרון אחסון שעולים בדרך כלל 15$ לשנה לדומיין ו-8$ לחודש לאחסון ואם תרצו שאיש מקצוע יעשה זאת עבורכם, מדובר בכמה אלפי שקלים.
רוצים לבנות אתר וורדפרס בעצמכם? כתבנו עבורם מדריך לבניית אתר וורדפרס
מעוניינים בייעוץ? נשמח לעזור לכם!
מלאו את הפרטים הבאים: